Nyárson sült malacpecsennye

  • 20 személyre
  • 255 perc
  • 9099 kalória
Megosztás

A malac fontos, hogy friss legyen és megtisztított. Sózzuk be. Fontos, hogy a belsejét sózzuk csak! Illetve fűszerezhetjük is, zúzott fokhagymával, köménnyel és borssal is. A malacot húzzuk fel a nyársra úgy, hogy ne mozogjon rajta. Ezután a malac hasát össze kell tűzni, vékony dróttal. Mielőtt elkezdjük sütni, kenjük be zsírral a malac bőrét és sörbe mártogatott zsírszalonnával kenjük át, illetve a füleket védjük meg alufóliával, hogy ne égjenek meg.
Ezután már csak a sütés marad.
Kezdésnek alacsony hőfokon süssük, ha megpuhult, akkor lehet emelni a hőfokon, hogy megpiruljon. Közben sörrel locsolgassuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat