Nyári franciasalátám

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 404 kalória
  • Katalin
Megosztás

A saláta mártásához, a majonézt simára keverjük a tejföllel, majd megsózzuk, megborsozzuk és belekeverjük a finomra vágott petrezselyemzöldet.
Az almát megmossuk, kicsumázzuk és héjastól, egészen apró kockákra vágva, azonnal belekeverjük a mártásba.
Hozzátesszük a kevés, sós vízben félig megfőzött és ugyancsak kockákra vágott karottát, a zöldborsót, valamint a héjában megfőzött, maghámozott és felkockázott krumplit.
Ezután belekeverjük az ugyancsak felkockázott, kovászos uborkát, valamint a kockákra vágott és megsózott hagymát. (Ha van hagymazöld, annál jobb.)
Az egészet alaposan összekeverjük és hagyjuk, hogy kihűljön.
Ezután befedve, a hűtőszekrénybe tesszük, néhány órára.
(A fenti mennyiség, kb. 1 kg 25 dkg saláta lesz, ez kb. 6 adag magában.)


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat