Nyakleves

  • 6 személyre
  • 200 perc
  • 638 kalória
  • siklitimi
Megosztás

A kacsanyakat kettévágom, és beáztatom kicsit.
Közben megtisztítom a zöldségeket. A répaféléket hasábra szoktam vágni, a zellert és karalábét szeletekre.
A hagyma és a paradicsom egyben kerül majd a levesbe.
Ha van, akkor fehér cérnával összekötök pár zeller- és petrezselyemlevelet, jól megmosom, és megy ez is a zöldséges tálba.
A kacsanyakat lábosba teszem, felengedem annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje, és odateszem főni. Nagy lángon, fedő nélkül.
Megvárom míg feljön a habja, azt szépen az utolsó cseppig leszedem róla, egy kis szűrővel.
Ezután jöhetnek szép sorban bele a zöldségek, a krumpli, a paprika, a paradicsom, a kelkáposztadarab, a szemes bors, az ételízesítő, és bár tudom, sokan elítélik, én bizony leveskockát is teszek bele.
Lefedem, és egészen pici lángon hagyom "pötyögni", míg a hús meg nem fő benne.
Miután elzárom a gázt, hagyom még pár percig pihenni a levest, csak utána szűröm le.
Egy levesestálba csak annyi nyakat és zöldséget teszek, amit várhatóan meg is eszünk, mert a leves üresen, még 1-2 napig jól el van a hűtőben.
Ízlés szerinti levestésztával lehet tálalni.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat