Négysajtos töltött csirkemell francia burgonyapürével, grillezett gyümölcsökkel

  • 3 személyre
  • 60 perc
  • 659 kalória
Megosztás

A burgonyát héjában sós vízben megfőzzük. A füstölt sajtot és az edami sajtot lereszeljük, hozzáadjuk a borsos medvesajtot, tejszínes krémsajtot, vajat és az apróra vágott petrezselymet, téglalap alakúra formázzuk, majd hűtőbe tesszük. A hámozott főtt burgonyát még melegen összetörjük, hozzáadjuk a sót, vajat, szerecsendiót és kevés tejszínt. A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk meg. A fűszeres sajtot felszeleteljük, a húsra teszünk egy darabot, majd feltekerjük, hústűvel vagy fogpiszkálóval rögzítjük. Hagyományosan lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva panírozzuk. Olajban fedő alatt kb 10 perc alatt pirosra sütjük. A barackot, nektarint, körtét felszeleteljük, kevés vajjal kikent grill serpenyőben megpirítjuk. A felvágott húst grillezett gyümölcsökkel és burgonyapürével tálaljuk, petrezselyemzölddel díszítjük.

Jó étvágyat!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat