Négysajtos tészacsoda

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 961 kalória
  • Sennomeco
Megosztás

A tésztát sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük.
A tejet elkeverjük a tejszínnel, majd felmelegítjük.
A vajat felolvasztjuk, félrehúzzuk a tűzről, majd csomómentesen elkeverjük benne a lisztet és lassan kevergetve, hozzáöntjük a meleg tej és tejszín keverékét. Ezután belereszeljük a trappista sajtot, a füstölt sajtot, a parmezánt, valamint hozzátesszük a vékony csíkokra vágott sonkát.
Visszatesszük a tűzre, és folyamatosan kevergetve, sűrű mártássá főzzük.
Sózzuk, borsozzuk.

A tésztát egy tányérra rakjuk, teszünk rá a lecsepegtetett mozzarellagolyócskákból, meglocsoljuk a mártással, és díszítésnek reszelhetünk rá még valamelyik sajtból.

Forrón tálaljuk!

Tipp: A sajtok fajtáját, ízlés szerint variálhatjuk a receptben.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat