Narancsos túrótorta

  • 6 személyre
  • 120 perc
  • 918 kalória
Megosztás

Keverjük ki a vajat a cukorral, majd morzsoljuk el a sütőporral elkevert liszttel.
A tojásokat keverjük habosra a tejjel (a legjobb a robotgép habverőjével), majd adjuk a lisztes masszához, és dolgozzuk össze, hogy sima, egynemű masszát kapjunk.
Simítsuk kapcsos tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben, süssük meg. A lapot, a formában hűtjük ki!

Túrókrém:
A túrót szitán áttörjük, vagy két villával masszává törjük, és a joghurttal krémesre keverjük.
Ezt követően cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és citromlével, valamint reszelt narancshéjjal (2 db narancs) és narancslével (1 narancs leve) ízesítjük. Megkóstoljuk, és ízlés szerint adhatunk hozzá narancshéjat / levet.
A zselatin elkészítésének akkor álljunk neki, ha a tortalap kihűlt.
A tortazseléport annak leírása szerint elkészítjük, és hozzáadjuk a túrós masszához, majd azonnal, a kapcsos formában kihűlt tortalapra kenjük.
Ezt követően, hűtőbe tesszük, dermedni.

A tetejére:
Ha megdermedt, akkor tetszés szerinti mintával kirakjuk, fél, vagy egész narancskarikákkal.
Ezt követően, a tortazselét víz helyett, a narancsok levét használva elkészítjük, a zacskón lévő leírás szerint, és a torta tetejére öntjük, majd visszatesszük a hűtőbe.

Ha megdermedt, fogyaszthatjuk is.

Jó étvágyat!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat