Narancsos-szegfűszeges sertésszűz

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 615 kalória
Megosztás

A szűzpecsenyét szeleteljük fel, és ütögessük meg, majd alaposan fűszerezzük be.
A narancslevet forraljuk fel a cukorral és szegfűszeggel.
Adjuk hozzá a kockára vágott narancshúst, majd addig főzzük, míg a narancshús szét nem esik.
Sűrítsük be keményítővel, és pár kanál mézzel tegyük tökéletessé, majd botmixerrel turmixoljuk le, sima állagúra.
A serpenyőben melegítsük fel az olajat, és süssük meg benne a szűzérméket.
4-5 perc alatt, időnként megforgatva, süssük készre.
Tálaláskor, vonjuk be a mártással a hússzeleteket.
Köretnek burgonyafánk, vagy rizottó is megfelelő.


Hozzávalók
  • 80 dkg szűzpecsenye
  • db narancs
  • dl narancslé
  • kanál cukor
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet mézeskalács fûszer
  • kanál keményítő
  • kanál méz
  • csipet őrölt szegfűszeg
Vegye meg a hozzávalókat