Narancsos kacsasült, almás káposztával

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 182 kalória
  • Joe
Megosztás

Előkészítés: A kacsát megtisztítjuk, megmossuk. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk. A káposztákat (egy fej lila és egy fej fejes káposzta) vékony szeletekre vágjuk, az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Elkészítés: A kacsát tepsibe tesszük, a hasüregébe teszünk egy almát és egy narancsot négybe vágva. Kevés vizet öntünk a tepsibe, majd lefóliázzuk és közepes lángon, kb. másfél órát sütjük. Levesszük a fóliát és többször locsolgatva, még 20-30 percet sütjük, hogy szép piros és ropogós legyen. Egy lábasban, egy-két kanál kacsazsíron, arany barnára pirítjuk a cukrot, rátesszük a köményt, szeletelt káposztákat. Sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk. Az utolsó pár percben, hozzáadjuk a reszelt almát, majd ecettel ízesítjük.
A megsült kacsát részeire szedjük és az almás párolt káposztával tálaljuk. Főt-sült burgonyát készítettem hozzá. (A burgonyát hasábokra vágtam, félig megfőztem, majd bő olajban megsütöttem.)
Jó étvágyat kívánok hozzá!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat