Narancsos kacsamell, céklás salátával

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 1118 kalória
Megosztás

Azoknak sem kell a karácsony miatt izgulniuk, akik egészségesen étkeznek. Ez az étel ízik-vérig karácsonyi, de mégse kell izgulni a kilók miatt.
A céklák főzésével fogjuk kezdeni!
Sós vízben, héjastul főzzük puhára a céklákat. Fontos, hogy ne pucoljuk meg, mert különben kifő belőle a színe. Mérettöl függetlenül, körülbelül 15-20 perc alatt megpuhul. Ezután várjuk meg, amíg kihűl és pucoljuk meg. Karamellizáljunk egy kis mézet, dobjunk hozzá egy rúd fahéjat, szegfűszeget, egy narancs facsart levét és a cikkekre vágott céklákat. Forgassuk át és rakjuk félre.
A kacsamellet a bőrös oldalán kezdve szépen süssük meg(lásd: korábbi video).
Halmozzuk egymás mellé a salátát, pucolt csicsókát és a céklákat. Locsoljuk meg a cékla levével és tegyük mellé a kacsamellet.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat