Narancsos gyümölcskenyér joghurttal

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 1184 kalória
  • Lillu
Megosztás

Először az aszalt gyümölcsöt vagdald apróra és áztasd a rumba. Minél többfélét teszel bele, annál finomabb lesz a gyümölcskenyér. Kerülhet bele kandírozott narancs- és citromhéj, birsalmasajt, vagy karácsonyról maradt zselés szaloncukor is. Aztán a joghurtot keverd simára a tojásokkal. Szitáld bele a lisztet, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, az étolajat és az egészet dolgozd ki jól. Borítsd bele a rumos gyümölcsöt a levével együtt. Tördeld össze, szórd bele a csokoládét, valamint az apróra vágott mandulát és kesudiót.
Alaposan keverd el a masszát, majd kisebb őzgerincformát bélelj ki sütőpapírral és töltsd bele. Szórd meg kandírozott naranccsal és csokoládéval. Előmelegített sütőben, 175 fokon, 25-30 percig süsd.
Még melegen borítsd rácsra, húzd le róla a papírt és kihűlve szeleteld.
Ha még gazdagabban akarod adni, bevonhatod csokoládéval, vagy cukormázzal is.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat