Narancsos csirkeszárnyak

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 295 kalória
  • siklitimi
Megosztás

A narancsot jól megmossuk, és megtöröljük. A héját lereszeljük, a levét kicsavarjuk.
Egy nagyobb tálba tesszük, amibe majd a hús is belefér.
Hozzáöntjük az olajat, beletesszük a rozmaringot, a mézet, a zúzott fokhagymát, a szójaszószt és a ketchupot. Jól kikeverjük.
A szárnyak végét levágjuk, most ezekre nem lesz szükség. A szárnyakat az ízületi forgónál kettévágjuk, így egyszerűbb bánni velük.
Alaposan beleforgatjuk a pácba, úgy, hogy minden húst érjen a mártás.
Legjobb sütés előtti este megtenni, akkor van elég ideje a húsnak és a pácnak eggyé válni.
Mielőtt sütnénk, szórjuk meg ízlés szerint sóval, forgassuk át, és a páclével együtt, tegyük tepsibe.
Nem kell letakarni, a szárnyak már elég laza rostúak, a savas narancstól elég gyorsan és tökéletesen megsülnek majd.
Érdemes figyelni rá, és időnként egy villával, vagy lapáttal átforgatni, a sülő-piruló darabokat.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat