Narancs lekvár

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 1200 kalória
  • Lottesz
Megosztás

A narancsot és a citromot vékonyan meghámozzuk úgy, hogy a fehér rész rajta maradjon a gyümölcsökön (keserű lesz tőle a lekvár).
Apróra vágjuk a héjakat és 3 dl vízben, 30 dkg cukorral feltesszük főni. A forrástól számítva, kb. 20 percig főzzük a héjakat.
Most a gyümölcsökről lehámozzuk a fehér részt, távolítsuk el a magokat és a hártyákat is (ez eléggé időigényes).
A gyümölcsöt hozzáadjuk a szirupos héjhoz, hozzáadjuk a maradék cukrot is, majd kb. 1 órán át főzzük a lekvárt.
Én az első forrás után össze szoktam turmixolni.
Végül üvegbe töltjük.


Hozzávalók
  • kg narancs
  • db citrom
  • kg cukor
Vegye meg a hozzávalókat