Muszaka sertéshúsból

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 665 kalória
Megosztás

A karikára vágott padlizsánokat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Tetejét olajozzuk meg és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. 200 °C-ra hevített
sütőben 15-20 perc alatt süssük meg.

A krumplit 10-15 perc alatt előfőzzük és felkarikázzuk. A húst keverjük össze a hagymával, pirítsuk meg, adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, a sót, a borsot, a szerecsendiót, a fahéjat, és pároljuk készre. Besamelmártás: olvasszuk meg a vajat egy edényben, adjuk hozzá a tejet, a lisztet és sózzuk meg. Hagyjuk kihűlni, keverjük hozzá a tojássárgákat. Olajozzunk ki egy tálat és rétegezzük bele a hozzávalókat: krumpli, padlizsán, hús, padlizsán, besa mel. 190 fokos sütőben 40 perc alatt süssük készre.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat