Mustos-boros kacsasült

  • 4 személyre
  • 100 perc
  • 216 kalória
  • Joe
Megosztás

A kacsát megtisztítjuk, megmossuk, kívül-belül megszórjuk a fűszersóval, majd egy mélyebb tepsibe tesszük.
Aláöntjük a bort és a mustot, majd lefóliázzuk a tepsit.
A kacsa méretétől függően, 1-1,5 órát hagyjuk a fólia alatt párolódni, majd kibontva szép pirosra, ropogósra sütjük.

A mártáshoz a szőlőt leszemezzük, a bort és a mustot felforraljuk, majd a keményítővel besűrítjük.
Hozzáadjuk a szőlőt, mézzel és a citrom levével ízesítjük.

A megsült kacsát részeire szedjük, a szőlőmártással és tetszőleges körettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat