Mustáros karajszeletek burgonyapürével

  • 6 személyre
  • 70 perc
  • 1236 kalória
  • huszanke
Megosztás

A sertéskarajt egy centiméter vastagságúra szeleteljük és a felénél bevágjuk.
A húsok belsejét megkenjük mustárral, majd megszóljuk őrölt borssal és a húsok közé, egy-egy szelet szalonnát helyezünk.
A töltött húsokat egy sóval, borssal megszórt tepsibe tesszük, tetejét meghintjük sóval és ételízesítővel, kevés olajat locsolunk rá, és egy pici vízzel felengedjük. A tepsit alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben, 45-50 percig pároljuk.
Ezt követően, a húsokat megfordítjuk és tovább sütjük.
Amikor a hús elkészült, burgonyapürével tálaljuk.


Hozzávalók
  • kg sertéskaraj
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • ek Tesco Finest dijoni mustár fehérborral
  • kg burgonya  
  • kevés Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • kevés Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • kevés ételízesítő  
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
Vegye meg a hozzávalókat