Mozzarellás pizzatekercs

  • 4 személyre
  • 75 perc
  • 587 kalória
  • Eszti
Megosztás

Az élesztőt egy csésze langyos vízben, egy kanál liszttel és a cukorral elkeverjük.
Megvárjuk, amíg jól felhabosodik.
Utána beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk az olajat és a sót, valamint annyi langyos vizet, hogy a tészta összeálljon.
Jól összegyúrjuk, aztán lefedve, kb. fél órát kelesztjük.
Amíg a tészta kel, a paradicsomot, a lereszelt fokhagymagerezdekkel, cukorral, sóval és a főszerkeverékkel ízesítve, jól összefűzzük.
Amikor a tészta megkelt, kb. fél centi vastag téglalappá nyújtjuk.
Vékonyan megkenjük a paradicsommártással, megszórjuk bazsalikommal.
Egyenletesen elosztva, rárakjuk a Mozzarella-szeleteket.
Ezután a tésztát úgy, mint a rétest, lazán feltekerjük.
Így egy hosszú tekercset kapunk, amit éles késsel, kb. két centi vastag szeletekre vágunk.
A szeleteket lefektetve, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített, 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat