Moszkauer

  • 10 személyre
  • 50 perc
  • 1076 kalória
  • Panka
Megosztás

A tejszínt egy edénybe öntjük, majd a vajjal és a cukorral felforraljuk.
Beleöntjük a diót, a kandírozott narancshéjat, a reszelt narancshéjat, és újra felforraljuk.
Levesszük a tűzről, és belekeverjük a lisztet, majd hagyjuk hűlni.
Szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre, habzsákkal diónyi adagokat teszünk, jó távol egymástól, mert terülnek.
190 fokra előmelegített sütőben, 5 percig sütjük, míg a széle barnulni kezd. Ekkor kivesszük, hűlni hagyjuk, és ha kezd szilárdulni, kiszedegetjük őket.
A csokoládét apróra törjük, és kevés olajjal, vízgőz felett, sűrűn keverve megolvasztjuk. A sütik alját csokival vonjuk be, majd hagyjuk száradni.





Hozzávalók
  • 25 dkg dió
  • 30 dkg kristálycukor
  • 25 dkg narancshéj
  • dkg vaj  
  • dkg liszt
  • dl tejszín
  • kevés Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • tábla csokoládé
Vegye meg a hozzávalókat