Mézeskalács házikó

  • 8 személyre
  • 120 perc
  • 1861 kalória
  • böbike75
Megosztás

Mézeskalács készítése

A mézet felolvasztjuk, beletesszük a mézes fűszerkeveréket, a reszelt narancshéjat. A rámát felolvasztjuk és ha egy kicsit meghűlt az olvasztott mézhez keverjük. Az egész tojásokat a cukorral kikeverjük. A lisztet leszitáljuk, majd beletesszük a szódabikarbónát. A liszt felét hozzádolgozzuk a mézes rámához, majd hozzá adagoljuk a cukros tojást és a maradék lisztet. jól kidolgozva nagyon szép sima tésztát kapunk, amit egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszünk pihenni, majd másnap ½ cm vékonyra kinyújtjuk.És elkezdjük a mézeskalács házikót kiszabdalni (mindenki a saját elgondolása szerint). Én a házikó alakját előre el terveztem és a férjem a sablont elkészítette hozzá :)

Sütőben, 170 fokon, 10-12 percig sütjük, légkeveréses sütőben csak 8-10 perc.:)

Mézeskalács tipp! Mézeskalács készítésekor az eredeti recept szerint a tepsit, sütőlemezt nem kell semmivel bekenni, nem fog leragadni.:)

Mézeskalács elkészítése: 25 perc + 1 éjszaka állás + 8-10 perc sütés.:)

A házikó össze illesztéséhez kristály cukrot karamelízáltunk :)
Díszítés: Tojásfehérje és porcukor kemény habbá verünk fel (1db tojásfehérje+10dkg porcukor) :)
:)


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat