Mézeskalács csillagok

  • 6 személyre
  • 255 perc
  • 728 kalória
Megosztás

A mézet a vízzel és a zsírral felforralom, majd lehűtöm. A tojást, a cukrot, a sütőport, a citrom héját és a fűszerkeveréket összekeverem habosra. Majd hozzáadom a lisztet és a lehűtött mézes szirupot adagolva. Puha tésztává gyúrom és , 5-6 órát hűtőbe, vagy hideg helyre teszem. Általában este szoktam összegyúrni, hogy éjjel pihenjen. Ha kivettem, átgyúrom újra. Kb. fél cm-es vagy kicsivel nagyobb vastagságúra kinyújtom a tésztát. Kiszaggatom a kívánt formával, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem őket. Kb. 150 fokra előmelegített sütőben 7-10 perc alatt megsütöm aranybarna színűre.
Miután kihűlt, tojáshabbal, tortadísszel, dióval, mogyoróval, csokoládéval, magvakkal díszítem. Ha megszáradt fémdobozban szoktam tárolni, így puhább lesz.


Hozzávalók
  • ek méz
  • 25 dkg porcukor
  • 50 dkg liszt  
  • ek szódabikarbóna
  • egész Tesco Finest friss tojás
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 0.5 csomag mézeskalács fûszer
  • 0.5 db citrom reszelt héja
Vegye meg a hozzávalókat