Mézeskalács csillagok

  • 6 személyre
  • 255 perc
  • 754 kalória
Megosztás

A mézet a vízzel és a zsírral felforralom, majd lehűtöm. A tojást, a cukrot, a sütőport, a citrom héját és a fűszerkeveréket összekeverem habosra. Majd hozzáadom a lisztet és a lehűtött mézes szirupot adagolva. Puha tésztává gyúrom és , 5-6 órát hűtőbe, vagy hideg helyre teszem. Általában este szoktam összegyúrni, hogy éjjel pihenjen. Ha kivettem, átgyúrom újra. Kb. fél cm-es vagy kicsivel nagyobb vastagságúra kinyújtom a tésztát. Kiszaggatom a kívánt formával, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem őket. Kb. 150 fokra előmelegített sütőben 7-10 perc alatt megsütöm aranybarna színűre.
Miután kihűlt, tojáshabbal, tortadísszel, dióval, mogyoróval, csokoládéval, magvakkal díszítem. Ha megszáradt fémdobozban szoktam tárolni, így puhább lesz.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat