Mézes sütőtökleves

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 624 kalória
  • Hanci
Megosztás

A megtisztított hagymát apróra vágjuk és nagyobb edényben, a felforrósított vajon megpároljuk (vigyázat, nem pirítjuk).
A tököt jól megmossuk, meghámozzuk, közepesen nagy kockákra vágjuk és a hagymába beleforgatjuk.
A húslével felöntjük, lefedjük és kb.20 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A sütőtököt a levével együtt összeturmixoljuk és a fazékba visszaöntjük.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Végül a tejszínt és a mézet is belekeverjük.
Azzal már nem forraljuk, csak jól felmelegítjük.


Hozzávalók
  • db sütőtök
  • 0.5 db hagyma
  • 15 dkg vaj
  • dl húslé
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • ek méz
  • dl tejszín
Vegye meg a hozzávalókat