Mézes sárgarépa krémleves

  • 4 személyre
  • 35 perc
  • 460 kalória
Megosztás

A hagymákat apróra vágjuk, majd az olajon megpirítjuk.
Közben a sárgarépát felaprítjuk, és a hagymára szórjuk.
Sózzuk, borsozzuk, és 4-5 percig pirítjuk, majd felengedjük forró vízzel.
Puhára főzzük a zöldségeket, majd botmixerrel pürésítjük.
Szükség esetén, vízzel hígítjuk.
Tejszínnel dúsítjuk a levest, és mézzel tesszük tökéletessé.
Kenyérkockát adunk hozzá, betétként.


Hozzávalók
  • dl dióolaj
  • 0.5 fej hagyma
  • 10 dkg póréhagyma
  • 60 dkg sárgarépa
  • db burgonya  
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • kanál méz
  • dl tejszín
Vegye meg a hozzávalókat