Mézes-mustáros csirke színes rizzsel

  • 5 személyre
  • 40 perc
  • 442 kalória
  • barnabetti
Megosztás

Egy kis tálkában összekeverjük a mézet, a mustárt és a chilipaprikaport, kevés étolajjal.
A csirkecombokat kettévágjuk, a bőrét lehúzzuk, megmossuk, és szárazra töröljük.
Megsózzuk, beborsozzuk.
A mézes keverékkel bekenegetjük a csirkecombokat.
Tűzálló tálba tesszük, melyet jól kiolajozunk, és előmelegített sütőben, alufóliával lefedve kisütjük.
A saját levével időnként locsolgatva megforgatjuk, és készre sütjük.
A legvégén vesszük le róla az alufóliát, ha kikapcsoltuk a sütőt, így még egy picit pirul, a sütőben hagyva.
Az apróra vágott vegyes zöldséget (kukorica, répa, borsó, paprika) sós vízben kifőzzük.
Lehet franciasaláta alap, vagy mexikói zöldségkeverék is.
Kimérjük a rizst, azt is kifőzzük, és a lecsepegtetett zöldséghez keverjük.
A rizshez sót, borsot és étolajat adunk, így keverjük össze.
Egy-egy adag rizshez, két combot számítunk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat