Mézes kalács Évi receptje szerint

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 991 kalória
Megosztás

A mézet a cukorral és a vajjal összeforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. A többi hozzávalót alaposan összekeverjük és a kihűlt vajas-mézes-cukros masszához adjuk. 24órára hűtőbe tesszük, aztán lisztezett deszkán kinyújtjuk, szaggatjuk olyan formára amilyenre szeretnénk. Óvatosan megsütjük őket, max. 10 perc, mert hamar megég és akkor keserű lesz. Ha kihűlt, díszítjük. A tojásfehérjét a porcukorral, esetleg pár csepp citromlével kikeverjük, lehet ételfestékkel színezni is. Én zacskóba szoktam kanalazni, apró lyukat vágok a zacskó sarkán és úgy díszítem. Míg nem szárad meg, lehet bele gyöngyöt,vagy magokat, vagy cukorkákat nyomkodni. Ha megszáradt a máz, fémdobozba tesszük, esetleg narancsot, almát tehetünk a tetejére, akkor könnyebben puhul, a narancstól meg illatos lesz.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat