Mézes csirkemell zöldséggel töltve

  • 6 személyre
  • 70 perc
  • 1180 kalória
Megosztás

A csirkemelleket átmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Kicsit kloffoljuk, sózzuk.
A borsót, répát, zöldbabot apróra vágjuk, majd puhára, enyhén roppanósra főzzük.
A petrezselymet finomra vágjuk, a sajtot apró lyukú reszelőn lereszeljük, majd a petrezselyemzölddel, a bazsalikommal, oregánoval, borssal, apróra vágott fokhagymával és a megfőtt zöldségekkel összekeverjük.
A csirkemelleket kiterítjük, szélébe rakunk másfél kanálnyi tölteléket, majd feltekerjük. Így teszünk a többivel is még el nem fogy a töltelék.
Beletesszük a tepsibe, olajjal enyhén meglocsoljuk, kicsi vizet öntünk alá és alufóliával letakarjuk.
180 C°-ra előmelegített sütőbe tesszük, 20 percre.
Levesszük a fóliát, bekenjük mindegyiket mézzel és 5 percre visszarakjuk pirulni.
Tálalhatjuk rizzsel, sütőben sült burgonyával, vagy salátával.
Érdemes elkészíteni, nagyon finom!
Jó étvágyat!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat