Mézes csirke céklával, birsalmával

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 513 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

A csirkemellet csíkokra vágom, a mézet, ecetet, keményítőt, borsot, áttört fokhagymát szójaszószt összekeverem, 2 ek. olívaolajjal.
Aki szereti a csípőset, az tehet bele őrölt csilit, vagy csípős fűszerolajat.
A fele mennyiséget ráöntöm a húsra, elkeverem és hűtőbe teszem.
Közben a céklát meghámozom és fél centis kockákra vágom, a birsalmát negyedelem magházat kiveszem és felszeletelem, a hagymákat nagy kockákra aprítom, a paprika magját kiveszem és csíkokra vágom.
A birset nem kell meghámozni és természetesen a hozzávalókat mindenki olyanra aprítja, ahogyan szereti.
Egy magas falú serpenyőt, vagy wokot felforrósítok, majd megpirítom benne a húst.
Ha kész, egy tálba öntöm, majd 2 ek. olívaolajat forrósítok a serpenyőben, rádobom a céklát és erős tűzön pirítom, majd kicsit később hozzáadom a birset.
Tovább pirítom, azután a hagymát és a legvégén a paprikát szórom bele, majd roppanósra pirítom az egészet.
Arra ügyelni kell, hogy egyszerre ne nagy mennyiséget pirítsunk, mert a nagy tömeg lehűti a serpenyőt, a zöldségek levet eresztenek és a benne levők megfőnek a pirulás helyett! Ilyenkor célszerű zöldségenként pirítani és ha kész félretenni.
Ha minden megpirult, a serpenyőben lévő zöldségekre öntöm a maradék szószt, megforrósítom, majd beleöntöm a húst is.
Ízlés szerint sózom, elkeverem és 5 percig pirítom, majd tálalom.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat