Mézes almalekvár

  • 12 személyre
  • 100 perc
  • 1357 kalória
Megosztás

A meghámozott almát négyfelé vajuk, magházat kiemeljük. Az almából, pontosan 1.25 kg-ot lemérünk, és apróra felkockázzuk.
Az almakockákat a citromlével, a cukorral, vaníliával, fahéjjal együtt, nemesacél vagy ép zománcú lábasba tesszük, majd magas hőfokon, állandó keverés mellett felforraljuk.
Kb. 3 percig, gyöngyözve főzzük, végül belevegyítjük a mézet.
A lekvárt, azonnal az előkészített üvegekbe toltjuk, és légmentesen lezárjuk.
Az üvegeket a tetejükre fordítjuk, majd kb. 5 perc múlva, visszafordítjuk, és hagyjuk kihűlni (azért kell a tetejére fordítani, mert így a levegő kiszorul, és nem romlik meg a lekvár).
Szépen díszítve, csodás karácsonyi ajándék lehet!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat