Méteres

  • 4 személyre
  • 75 perc
  • 1934 kalória
Megosztás

A tésztához, 25 dkg porcukrot habosra keverjük a 4 tojás sárgájával, majd apránként hozzáadjuk a 1,5 dl olajat, a 1,5 dl langyos vizet, majd a sütőporral elkevert 30 dkg lisztet. Óvatosan beledolgozzuk a tojásfehérjéből felvert habot, 2 részre osztjuk, majd az egyik felébe belekeverjük 3 ek. kakaóport.
Kikent, lisztezett őzgerincformában megsütjük. Amíg a tészta sül, elkészítjük a pudingos tölteléket.
A 2,5 dl hideg tejben elkeverjük az epres pudingport és 15 dkg porcukrot, majd feltesszük főni.
Folyamatos keverés közben sűrűre főzzük, és még melegen hozzákeverünk 20 dkg margarint. Az elkészített krémet kihűtjük.
Ha megsült a tésztánk, a forma lenyomatainál felszeleteljük. Ha kihűlt, a sárga és a kakaós szeleteket felváltva összeragasztjuk a pudingos krémmel.
A tetejére a csokimázhoz, kb. 1 dl tejet, 20 dkg porcukorral és 3 ek. kakaóporral felfőzzük, majd a végén, még a tűzön, belekeverünk 10 dkg margarint. Langyosra hűtjük, és bevonjuk vele a süteményünket. Rövid időre tegyük hűtőszekrénybe.
Ha megkötött a csokimáz a tetején, ferdén szeletelve, tálalhatjuk is.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat