Méteres kalács 2

  • 10 személyre
  • 100 perc
  • 1995 kalória
  • Nóri
Megosztás

A tojások sárgáját jól kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk az olajat, a liszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kétfelé osztjuk, az egyik felébe két evőkanál kakaót és még egy evőkanál meleg vizet keverünk.
Két nagy (28 cm hosszú), kizsírozott, kilisztezett őzgerincforma közül, az egyikbe a sárga, a másikba a barna tésztát öntjük, és forró sütőbe toljuk, de sütés közben a tüzet mérsékeljük.
Ha megsült, ezt tűpróbával ellenőrizzük, egy fogvájóval. Ha nem ragad rá jó.
Deszkára borítjuk és ha kihűlt, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Újra összerakjuk úgy, hogy a krémmel egy barna szelethez, egy sárgát ragasztunk, majd újra krém, barna tészta, krém sárga tészta… következik.
A krémhez, simára keverjük puncs ízű pudingport a tejjel, felfőzzük, kihűtjük, majd a cukorral kihabosított margarinnal (porcukor+margarin) összekeverjük.
Az így összeállított kalácsot, a vízfürdőn megolvasztott és az olajjal elkevert csokoládéval bevonjuk.
Másnap ferdén szeleteljük, így szép tarka süteményt kapunk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat