Mentás zöldborsópüré

  • 2 személyre
  • 30 perc
  • 290 kalória
  • Nóra
Megosztás

Ez az étel kivételesen, nagyon finom akkor is, ha mirelit borsóból készítjük el.
A zsenge borsót felteszem főni, hozzádobom a fokhagymát és egy fél leveskockát, vagy vegetát, ezután sóval, borssal ízesítem.
A borsónak nem kell sok idő, negyed óra múlva, ha már átfőtt, leöntöm róla a vizet (egy egész kicsit félreteszek, hátha túl sűrű lesz a végén).
Ezután hozzádobom a mentaleveleket, botmixerrel összepürésítem, majd egy kis margarinnal lágyítom a krémet.
Ízlés szerint, adhatunk hozzá még egy kis vizet a főzővízből, ha kevésbé sűrűn szeretjük.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • gerezd fokhagyma
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • 10 dkg margarin
  • 40 dkg zöldborsó
  • szál mentaág
Vegye meg a hozzávalókat