Mentás zöldborsókrémleves

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 539 kalória
  • Királylány
Megosztás

A salátát megmossuk, leveleire tépkedjük és metéltre vágjuk. Az újhagymát tisztítás után vékonyan fölszeleteljük, a vajon megfuttatjuk, majd a borsót meg a salátát is hozzáadjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a menta felét finomra aprítjuk, a zöldséget ezzel fűszerezzük, és 1 deci vizet aláöntve, lefödve puhára pároljuk. Kissé hűlni hagyjuk, majd merülőmixerrel pépesítjük. Utána a tejszínt meg a húslevest beleöntjük. Hidegen, a félretett mentalevelekkel díszítve tálaljuk.


Hozzávalók
  • dkg vaj  
  • db újhagyma
  • 1-1.5 dl tejszín
  • fej saláta
  • l húsleves (leszűrt kockából is jó)
  • 35 dkg zöldborsó
  • 2-3 db menta (levél)
Vegye meg a hozzávalókat