Mentás szilvaleves

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 240 kalória
  • siklitimi
Megosztás

A leves készítését, egy alap összefőzésével kezdem.
Lábosba beleteszem az őrölt fahéjat, egy darabka jól megmosott citromhéjat, a szegfűszeget, egy csipetnyi sót, cukrot ízlés szerint, valamint a friss, vagy szárított mentaágacskát. A mentáról 2-3 levélkét lecsípek a díszítéshez. Nem kell túl nagy darab a leveshez, hiszen intenzív ízű növény.
Felöntöm egy liternyi vízzel, és közepes lángra téve, alaposan összeforralom, hogy az ízek jól kiadják magukat.
Ezután átszűröm, hogy ne úszkáljon majd a levesben a menta- és a citromhéjdarab.
Beleteszem a friss vagy fagyasztott (esetleg befőtt), szeletekre vágott szilvát, és újra tűzre rakom.
Nem sok időre, hiszen a szilva hamar megpuhul. Míg forr egyet, addig a tejfölből és a lisztből habarást készítek.
Merek hozzá egy-két kanálnyit a forró léből, majd az egészet állandó kavarás mellett, a levesbe öntöm.
Egy perc, és már készen is van. Hidegen és melegen, -évszaktól és ízléstől függően -egyaránt tálalható.
Tányérba szedve, megszórhatjuk a mentalevéllel, és akinek nem elég pikáns az íze, az csepegtethet bele még pár csepp citromlevet.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat