Mentás bárányszelet

  • 4 személyre
  • 50 perc
  • 311 kalória
  • Adri0716
Megosztás

Egy üvegtálban, az ecetet elkeverjük a mentalevéllel.
A hagymákat felszeleteljük és hozzáadjuk az ecethez.
A tálba helyezzük a hússzeleteket, borsozzuk, elkeverjük, majd 1 órán át, letakarva marináljuk.
Egy grillserpenyőt olajspray-el bespriccelünk, majd felmelegítjük.
A húst és a hagymaszeleteket, egy lyukas szedőkanállal, a forró serpenyőre átszedjük.
3-4 percig, mindkét oldalon átsütjük.
A húst átszedjük egy tálba, melegen tartjuk.
A serpenyőbe öntjük a marinádot, rászórjuk a cukrot, felforraljuk és felére redukáljuk.
Hozzáöntjük sóskát és a húslevest, majd ismételten a felére redukáljuk.
Tejszínnel dúsítjuk.
A húst tálaljuk és a szósszal leöntjük.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ek cukor
  • fej vöröshagyma
  • Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • csésze vörösborecet
  • csésze húsleves (csirke)
  • szelet bárányhús (csontozott, 20 dkg adagonként)
  • ek menta (aprított levél)
  • dl tejszín
  • marék sóska
Vegye meg a hozzávalókat