Meggyes-mákos pite

35 értékelés
Értékeljen
  • 5 személyre
  • 60 perc
  • 1069 kalória
  • siklitimi
Megosztás
Értékelés
Kedvenc

A lisztet a sütőporral egy tálba szitáljuk, és hozzáadjuk a kimért margarint és zsírt.
Aki nem akar zsírt is használni, nyugodtan tegyen csak margarint bele.
Én azért feleztem meg, mert így egy igazán omlós, porhanyós tésztát kaptam, és most erre vágytam.
A zsiradékot két kézzel elmorzsolgatjuk a liszttel, majd hozzáadjuk a cukrot, a darált mákot, a sót és a tojást.
Jól összedolgozzuk, és egy fóliával letakarva, fél órára a hűtőbe tesszük, pihenni.
Utána átgyúrjuk, kétfelé vesszük. Egy nem túl nagy (átlag, 25 x 20-as) sütőformát előkészítünk.
Ha fenn áll a leragadás veszélye, akkor margarinnal kikenjük, kicsit ki is lisztezzük.
A tészta egyik felét belenyújtjuk, vagy ha ehhez nincs kedvünk, kézzel szépen beleigazgatjuk.
Mehet rá a darabos meggylekvár, jusson mindenhová!
Utána, a másik lapot kinyújtva ráhelyezzük, ha van kedvünk, kicsit megmintázzuk, és előmelegített sütőbe téve, kb. 25 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, akkor kockákra vágjuk, és porcukorral megszórva kínáljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat