Meggyes-mákos csiga

  • 6 személyre
  • 150 perc
  • 534 kalória
  • siklitimi
Megosztás

A tészta hozzávalóiból, a szokásos módon kelt tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük egy órát, míg szépen megkel.
Én a műveletet a kenyérsütőre bíztam, másfél óra múlva, a bepakolt hozzávalókból, tökéletesen kidolgozott és megkelesztett tésztát vettem ki.
Lisztezett munkafelületen kinyújtottam, téglalap alakúra, majd megkentem lekvárral, és megszórtam a cukrozott mákkal.
Feltekertem szorosan, majd cérna segítségével vágtam a tekercseket szeletekre, mert így a töltelék nem folyik ki úgy, mintha késsel vagdaltam volna. Sütőpapíros tepsibe tettem a csigákat, fél órányi pihenő után, mentek a sütőbe, ahol az előmelegített térben, kb. 20 perc alatt, tökéletesre sültek.


Hozzávalók
  • 50 dkg finomliszt  
  • 2.5 dkg élesztő
  • dl tej  
  • dkg cukor (+ 2 ek. a töltelékbe)
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • db Tesco Finest friss tojás
  • ízlés szerint meggy lekvár
  • dkg darált mák
Vegye meg a hozzávalókat