Medvehagymás túrókrémmel töltött gombafejek

  • 4 személyre
  • 50 perc
  • 199 kalória
  • Andi80
Megosztás

A gombák tönkjét kiemeljük, és félretesszük.
A gombák héját eltávolítjuk, majd a fejeket folyó víz alatt átmossuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni.
Egy közepes tepsit kikenünk kevés olajjal, és belefektetjük a kalapokat. Meghintjük sóval.
A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet, és apró darabokra vágjuk.
A túrót egy villával jól áttörjük, hozzáadjuk a sajtkrémet, meghintjük a sóval, borssal, hozzáadjuk a medvehagymát, és alaposan összeforgatjuk.
A gombákat megtöltjük a fűszeres túrókrémmel. Ennek a legegyszerűbb módja, hogy ha kis golyókat formázunk a kezünkkel, ellapítjuk, majd a gombakalapokra rakjuk, és kicsit lenyomjuk.
A sonkaszeleteket kisebb darabokra vágjuk, a fűszeres túróra rakjuk. Nem baj, ha nem fedi be teljesen, a gombák tetejét.
Meghintjük kevés reszelt sajttal.
A tepsit alufóliával befedjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon, 10 percig, hőlégkeveréssel puhítjuk, majd a fóliát levéve, további 15 percet pirítjuk.
Melegen, friss salátával, esetleg párolt rizzsel kínáljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat