Medvehagymás sztrapacska

  • 6 személyre
  • 60 perc
  • 1552 kalória
  • pataygyz
Megosztás

A feleségem családja Felvidékről származik, a sztrapacska szeretete is onnan jött. Családi alkamakkor is kedves eledelünk.
A medvehagymás változatot tavasszal esszük gyakrabban, de lefagyasztva is van medvehagymánk, így bármikor el tudjuk készíteni.
Nagy szupermarketekben is láttam fagyasztva, 40 grammos dobozokban.

A recept:
A bacont apróra felkockázzuk, és félretesszük. A medvehagymát apróra vágjuk, és félretesszük.
Egy nagyobb fazékban, vizet teszünk fel a tűzhelyre forrni. Akkor sózzuk meg, ha már forr, mert a sótlan víz hamarabb felforr.
A krumplit megmossuk, megtisztítjuk, és reszelőn lereszeljük. A tojásokat feltörjük, és a liszttel együtt, a reszelt krumpliba keverjük.
Nokedli sűrűségű tésztát készítünk belőle.
Amikor már forr a víz, nokedliszaggatóval beleszaggatjuk. A megfőtt és lecsöpögtetett tésztát, egy zsírral kikent jénai tálba szedjük.
A juhtúrót, a tejfölt és a medvehagyma nagyobbik részét (egy kevés kell a dekorációhoz) belekeverjük a nokedlibe.
A tetejét megszórjuk a felkockázott bacon-nel és előmelegített sütőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a bacon egy kissé megpiruljon.
Tálalás előtt, a félretett medvehagymával díszítjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat