Medvehagymás sajtos zsemle

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 583 kalória
  • Andi80
Megosztás

A megtisztított, lecsöpögtetett medvehagyma leveleit apróra vágjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót, a medvehagymát, és jól összekeverjük.
Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk, a meleg, de nem forró tejben, majd a liszthez adjuk a tojás sárgájával és a margarinnal együtt.
Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva, kb. 1 óra alatt, a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, majd 8 egyenlő részre osztjuk.
Egyenként zsemléket formázunk, amit úgy végzünk, hogy egy adag tésztát a tenyerünkbe veszünk, a szélétől elkezdjük a közepébe nyomni a tésztát, és végül fejjel lefelé fordítva, sütőpapíros tepsibe fektetjük, távolabb egymástól, mert még nőni fognak.
Hagyjuk 20 percet kelni, míg bemelegszik a sütő.
Egy egész tojást felverünk, lekenjük a zsemléket, majd megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt, barnára sütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat