Medvehagymás-sajtos stangli

  • 6 személyre
  • 150 perc
  • 681 kalória
  • Andi80
Megosztás

A megtisztított, lecsöpögtetett medvehagyma leveleit vékony csíkokra vágjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót, a medvehagymát, és jól összekeverjük.
Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a meleg, de nem forró tejben, majd a liszthez adjuk a tojás sárgájával és a margarinnal együtt.
Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva, kb. 1 óra alatt, a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk.
Gombócokat formázunk, hagyjuk pihenni 10 percet, majd egyenként, ovális lappá nyújtjuk.
Ezután a hosszabbik oldaláról feltekerjük, mint a bejglit.
A hajtás szélét a stangli oldalához csípjük, ezt a részt alulra fordítjuk. A két végét kicsit összenyomjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, távolabb egymástól, mert még nőni fognak.
A stangli forma kialakításáért, a tészták tetejét kicsit lelapítjuk, a végeket kicsit csúcsosítjuk.
Hagyjuk 45 percet kelni.
Egy egész tojást felverünk, lekenjük a stanglikat, majd megszórjuk bőven, reszelt sajttal.
200 fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt, barnára sütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat