Medvehagymás kenyérrudacskák

  • 5 személyre
  • 120 perc
  • 385 kalória
  • Andi80
Megosztás

A tejet meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt, a cukorral.
A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, konyhai papírtörlővel leitatjuk a vizet róla, és apróra vágjuk.
A lisztet egy tálba öntjük, meghintjük a sóval, a medvehagymával, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat és a vizet.
Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, kb. 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát vékonyra elnyújtjuk, kb. 0,5 cm vastag és 1 cm széles csíkokra vágjuk.
Rudakat sodrunk, amiket sütőpapíros tepsibe rakunk.
Előmelegített sütőben, 200 fokon, hőlégkeveréssel, 10 perc alatt megsütjük.



Hozzávalók
  • 40 dkg liszt
  • kk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csokor medvehagyma levél
  • dl tej  
  • dl víz
  • tk cukor
  • dkg élesztő
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
Vegye meg a hozzávalókat