Medvehagymás, kacsazsíros pogácsa

  • 10 személyre
  • 120 perc
  • 1810 kalória
  • Joe
Megosztás

Előkészítés: A medvehagymát apróra vágjuk. Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, sót, borsot, felfuttatott élesztőt, medvehagymát és a tejfölt. Kemény tésztát gyúrunk belőle. Langyos helyen kb.20 percet pihentetjük majd átgyúrjuk. Egy órát hagyjuk kelni.
Elkészítés: A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és hagyjuk 10-15 percet pihenni. Felvert egész tojással lekenjük majd előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Ha nincs medvehagymánk /nincs szezonja vagy nincs a fagyasztóba/használhatunk helyette snidlinget is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat