Mediterrán paradicsomos krumpli

  • 3 személyre
  • 40 perc
  • 779 kalória
Megosztás

A vöröshagymát felkockázom, rádobom a felmelegített olívaolajra, és 1-2 percig fedő alatt párolom. Ezután hozzáadom a sót, római köményt és a piros paprikát, átkeverem, 1 percig tovább párolom, majd beleteszem a négybe vágott paradicsomokat és a kis kockákra vágott kápiát ill. szárított paradicsomot. Elkeverem, ráöntöm a paradicsomszószt, belerakom a babérleveleket, és fedő alatt felforralom. Mikor már forr, takarékon főzöm kb. 10 percet. Ekkor lekapcsolom alatta a gázt, kiszedem a babérleveleket, és a paradicsomszószt botmixerrel pépesítem. Ezután teszem bele a mézet, felkarikázott kolbászt és a feldarabolt olívabogyókat.
A krumplit ezalatt megpucolom, fél centis karikákra vágom, majd vizet forralok, és beleteszem. Addig főzöm, míg meg nem puhul. Ekkor leszűröm, majd tányérra szedem, a paradicsompürét pedig rámerem.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat