Mediterrán húsos lángos

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 803 kalória
Megosztás

A burgonyát megfőzöm, ha langyosra hűlt, áttöröm.
Az élesztőt megfuttatom a cukorral, meglangyosított tejben, annyi langyos vízzel, hogy közepesen lágy tésztát kapjak.
Összedagasztom a krumplival és a liszttel, majd eleg helyen, egy órán át kelesztem.
A sertés- vagy csirkehúst ledarálom (vagy nagyon apróra kockázom), az olajon üvegesre párolom a hagymát, megpirítom rajta a darált húst, sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal fűszerezem.
A megkelt tésztát kinyújtom, egy nagyobb csészével köröket szaggatok belőle, az egyik felére ráhalmozom a tölteléket, felvert tojással a szélét körbekenem és a másik felét ráhajtva, szorosan összenyomkodom.
Bő olajban (maximum kettesével) kisütöm.
Ebből a mennyiségből, 8 kiadós lángosunk lesz.
Frissen a legjobb, de hidegen sem szívósodik meg a tésztája.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat