Mazsolás zabkása reggelire

  • 4 személyre
  • 20 perc
  • 284 kalória
  • Kenikő
Megosztás

A zabpelyhet felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Hozzáadom a mazsolát, vagy bármilyen egyéb aszalt gyümölcsöt, és elkezdem főzni.
Ízesítem a fahéjjal, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal.
Édesítem egy kis nyírfacukorral, vagy mézzel.
Kb. 10 perc alatt összefőzöm, de óvatosan, mert könnyen leég, érdemes kevergetni.

A zabpehely kiváló élettani hatásai miatt, manapság egyre népszerűbb.
Magas rosttartalma miatt, laktató reggeli, elkerülhető vele az ebéd előtti nassolás.


Hozzávalók
  • 15 dkg zabpehely
  • csomag vaníliás cukor
  • kk őrölt fahéj
  • ek nyírfacukor
  • 0.5 db citrom reszelt héja
  • 10 dkg mazsola
Vegye meg a hozzávalókat