Mascarponés kávétorta

  • 8 személyre
  • 75 perc
  • 1530 kalória
Megosztás

Tészta:
2 tojásfehérjét felverjük, majd folyamatos kevergetés közben, hozzáadjuk a tojás sárgát és a cukrot (6 ek. + 1 vaníliát).
Ezután fakanállal hozzákeverjük apránként az átszitált, sütőporos lisztet és a tejet, kávét, olajat.
Kiolajozott sütőformában, 12-15 perc alatt, aranybarnára sütjük.

Krém:
A tejszínt felverjük, és kb. a 3/4-énél hozzáadjuk a habfixálót.
A mascarponét a (15 dkg) cukorral, 1 vaníliával, 0,5 dl kávéval, rummal (ízlés szerint helyettesíthető amarettoval, vagy kávélikőrrel) jól kikeverjük.
Hozzáadjuk a felvert tejszínhabot.

A kihűlt piskótát félbevágjuk, mindkét felét alaposan meglocsoljuk rumos kávával.
Ezután megtöltjük a krém 3/4-ével. A maradék krémmel kívülről is bevonjuk a tortát.
A tetejét alaposan megszórjuk kakaóporral, és díszítésnek a torta tetejét (a szélén) körberakjuk kakaóporos mandulával.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat