Mascarponekrémes diós kocka

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 977 kalória
Megosztás

A tojások fehérjét verjük kemény habbá,a sárgáját keverjük habosra a cukorral,majd dolgozzuk bele a lisztet és egy csipet sót,.Lazán adjuk hozzá a fehérje habot,majd a végén a darált diót,és óvatosan keverjük össze.A masszát simítsuk a sütőpapírral kibélelt tepsibe,és toljuk be az 180 c előmelegített sütőbe,kb 18-20 percre.Ha megsült 3 percig pihentetjük,majd lehúzzuk róla a sütőpapírt.A krémhez a tejszínt felverjük kemény habbá.A mascarponét összekeverjük a por,és vaníliás cukorral,végezetül beleforgatjuk a tejszínhabot. Amikor a piskóta kihűlt ,megkenjük sárgabarack dzsemmel,rápakoljuk a krémet,elsimítjuk.A tetejét díszítjük kandírozott meggyel,és kockára felvágjuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat