Márványkocka

  • 12 személyre
  • 50 perc
  • 1439 kalória
  • Petőke
Megosztás

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Közben a 4 tojás sárgáját, a 30 dkg kristálycukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a mandulaaromát.
Ezután belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a 1/2 dl kávét.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk.
A kész tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és a sütőben 25-30 percig (tűpróbáig) sütjük.
Ez idő alatt, a vaníliás pudingot, a 4 dl tejben sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
A kihűlt pudingba, robotgéppel beledolgozzuk a margarint és a porcukrot.
A megsült tésztát vízszintesen kettévágjuk, és a simára kevert krém 3/4-részével megtöltjük.
A maradék krémet a tetejére kenjük, majd hűtőbe tesszük.
Az étcsokoládét az étolajjal, gőz fölött felolvasztjuk, és ráöntjük a sütemény tetejére.
Dermedés után szeleteljük.
Jó étvágyat!


Hozzávalók
  • 30 dkg kristálycukor
  • db Tesco Finest friss tojás
  • 20 dkg liszt
  • csomag sütőpor
  • cl mandula aroma
  • 0.5 dl kávé  
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • dl tej  
  • db pudingpor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 0.5 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
Vegye meg a hozzávalókat