Marhapörkölt

  • 5 személyre
  • 90 perc
  • 614 kalória
  • Magdi
Megosztás

A húst megmossuk, felkockázzuk, és félretesszük.
A szalonnát kis csíkokra vágjuk és feltesszük tűzön kisütni, a kevés olajon. Vigyázva, nehogy megégjen!
A vöröshagymát felkockázzuk és rádobjuk a kisütött szalonnára.
Üvegesre dinszteljük, közben beledobjuk a köményt és a sót.
Amint szép lett a dinsztelt hagymánk, rászórjuk a pirospaprikát, és a lemosott kockázott húst.
A fűszereket és a zúzott fokhagymát rászórjuk, majd pár percig, a saját levével összeforraljuk.
Ha már kapott egy kis színt és kezd leforrni a lé róla, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Beletesszük a feldarabolt paradicsomot és paprikát is.
Addig főzzük, ameddig meg nem puhul.
Ha esetleg a víz nagyon lefőne róla, akkor kicsit pótolunk.
Szaftjára lefőzzük, galuskával tálaljuk.


Hozzávalók
  • kg marhalapocka
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • db vöröshagyma
  • gerezd fokhagyma  
  • db zöldpaprika
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • ek pirospaprika
  • tk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 0.5 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • 0.5 kk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • 0.5 kk őrölt kömény
Vegye meg a hozzávalókat