Marhapörkölt bográcsban

  • 5 személyre
  • 180 perc
  • 873 kalória
  • kicskaandras
Megosztás

A marhalábszárat megtisztítjuk az inas részektől, és kisebb kockákra vágjuk.
A füstölt szalonnát felkockázzuk.
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát finoman felszeleteljük.
A zöldpaprikát kicsumázzuk, felkockázzuk.
A paradicsomot meghámozzuk, felszeleteljük.
Először a bográcsba olajat löttyintünk, majd kisütjük rajta a füstölt szalonnát.
A forró zsiradékban üvegesre dinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott marhalábszárat, és jól átmelegítjük, átforgatjuk.
Ha a hús kissé kifehéredik, sózzuk, paprikázzuk, és kevés vízzel felengedjük.
Átkavarás után, hozzáadjuk a zöldpaprikát, a fokhagymát és a paradicsomot.
Ízesítjük őrölt fekete borssal, morzsolt majoránnával, babérlevéllel és 1 db felszeletelt erős paprikával.
Erős tűzön átkavarjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a benne lévőket, majd lassú tűzön készre főzzük.
A z étel végleges elkészítése előtt, hozzáadjuk a száraz vörösbort.
Ha szükséges utánaízesítjük.


Hozzávalók
  • kg marhalábszár
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • fej hagyma
  • fej fokhagyma  
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • csipet őrölt kömény
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • db paprika
  • kanál pirospaprika
  • db babérlevél
  • csipet majoranna
Vegye meg a hozzávalókat