Marhapaprikás galuskával

  • 6 személyre
  • 90 perc
  • 1065 kalória
Megosztás

A zsírban, vagy olajban megdinsztelt hagymába, belekeverjük a megmosott, lecsöpögtetett, felkockázott marhalábszár húst, majd egy darabig így dinszteljük.
A tűzről levéve, hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük vízzel, majd teszünk bele cseresznyepaprikát is, ha nincs hegyes erős paprika, esetleg mind a kettőt.
Ezután persze sózzuk és főzzük.
A vége felé, lehet bele tenni egy gerezd összenyomott fokhagymát is, és puhulásig főzzük (édesanyám tésztalével szokta pótolni az elforrt levet).
A galuskához a tojásokat felverjük, a vízzel és liszttel összedolgozzuk, majd forró, sós vízbe beleszaggatjuk, ami kb. 10-15 perc.
Hideg vízzel átmossuk, és a marhapaprikás mellé tálaljuk


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat